dinsdag 22 februari 2011

onderzoek

Wij zijn bezig met een antwoord te zoeken op een aantal vragen
uit de praatrondes van de laatse weken:
1.Wat doen politiemannen ? Wij dachten dat ze de boeven gingen vangen, maar ze doen nog veel meer.Op donderdag 17 maart komt er een politieman op bezoek bij ons om te vertellen wat ze nog allemaal doen.. Hij komt met zijn politie auto met sirene en zwaailicht. 

2.Wat is een tweeling? Binnenkort komt Annelies, de mama van Mitu, nog een keertje naar onze klas met haar tweeling, Briek en Aiko. Zij is ook een dokter en dokters weten hier veel over.Er komt ook nog een andere mama naar onze klas...Zij heeft nu een kleine tweeling in haar buik die nog geboren moet worden.Zij heeft ook al foto's van de tweeling in haar buik, Alexander heeft het verteld...

3.Beweegt de wereldbol? We gingen naar de oudste kleuters met deze vraag want zij doen een project over de ruimte en ze weten hier veel over. We kregen ons antwoord al terug. Ook gingen we met onze vraag naar de klas van Ilse en zij gaven ons ook al antwoord...

















































4.In Portugal spreken ze ..eh.. verstaan wij dat?Sofie, de mama van Maartje, kwam in onze klas hierover vertellen en ze leerde ons enkele woordjes Portugees..

5.Wat eten wolven?
we zochten ons antwoord op in een oud projectboek van de jongste kleuters vroeger en vonden hier  het volgende...















Het liefst van al eet de wolf grote stukken vlees, zoals herten en zebra’s.
Maar soms eet de wolf ook wel eens kleine diertjes zoals kikkers, konijnen,slangen…
En als het moeilijk is om vlees te vinden dan gaat hij vissen. De wolf is een hele goede visser en zalm vindt hij het lekkerst.
Als hij niets vindt, dan stelt hij zich tevreden met wat paddenstoelen die hij in de bossen vindt.
Maar een lekker stukje mals vlees vindt hij het aller-lekkerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten